برنامه چهاردهم پادکست آرامش در مورد شکرگزاری است. قرار بود برنامه چهاردهم پادکست آرامش در مورد درمان آسیب های ناشی از تجاوز و آزار جنسی باشد. به خاطر مشغله کاری دکتر امیری، ضبط و ویرایش این اپیزود مدتی به تعویق خواهد افتاد و پس از آماده شدن، تاریخ انتشار آن را از طریق صفحه اینستاگرام پادکست آرامش به اطلاع شما عزیزان خواهیم رساند.
به همین دلیل این اپیزود کوتاه (کمتر از ۸ دقیقه) به شکرگزاری اختصاص یافت. تمرینی بسیار مفید و ضمنا بسیار ساده، که می تواند در مدت زمان کوتاهی روحیه و دیدگاه فرد نسبت به زندگی را بهبود ببخشد.
در مواجهه با سختی های زندگی، به مرور تمرکز افراد بر جنبه های منفی زندگی بیشتر می شود و این موضوع باعث به وجود آمدن یک حس نارضایتی و افسردگی دائمی می گردد. تمرین شکرگزاری می تواند به شکل بسیار موثری، از طریق تغییر تمرکز به موارد مثبت زندگی (هرچند کوچک) باعث بهبود روحیه و مثبت شدن شدن دیدگاه افراد گردد.
ضمنا در اپیزود چهاردهم به اطلاع شما عزیزان رساندیم که به دلیل مشغله کاری آرش (پدید آورنده و میزبان پادکست آرامش) تا اواخر آبان ماه، موقتا و به مدت چند هفته در خدمت شما عزیزان نخواهیم بود.
امیدواریم در این مدت قادر به استفاده از برنامه های قبلی باشید.
به امید دیدار در اواخر ماه آبان!
یوتیوب
دانلود مستقیم اپیزود ۱۴ – شکرگزاری
متن اپیزود ۱۴ جهت استفاده توسط ناشنوایان و کم شنوایان عزیز
سلام عزیزان وقتتون به خیر
من آرش فیروزبخش هستم و صدای من رو در اپیزود چهاردهم پادکست آرامش می شنوید.
امروز قرار بود گفتگویی در مورد درمان آسیب های ذهنی ناشی از تجاوز و آزار جنسی، با دکتر علی امیری، متخصص اعصاب و روان داشته باشیم.
متاسفانه به خاطر مشغله کاری دکتر امیری نتونستیم این اپیزود رو برای امروز آماده کنیم، ولی همچنان در برناممون هست و بعد از ضبط و ویرایش، تاریخ انتشارش رو در پیج اینستاگرم پادکست آرامش به اطلاع شما عزیزان می رسونیم.
به جاش امروز در این اپیزود کوتاه، در مورد یک تمرین خیلی مفید و ضمنا خیلی ساده صحبت می کنیم، که میتونه به سرعت و به شکل موندگار حالتون رو بهتر کنه و وضعیت ذهنیتون رو به حالت مثبت تغییر بده.
زندگی هم مثل طبیعت فصل های خودشو داره.
بعضی وقتا بهاریه و بعضی وقتا هم تاریک و سرد و زمستونی.
مهم اینه که بدونیم هیچکدوم اینا موندگار نیست. اگر بهاره و همه چیز خوبه، باید برای رسیدن زمستون هم آماده باشیم، و اگر وسط یه زمستون سخت و سرد و تاریک هستیم، باید بدونیم که این هم میگذره و دوباره بهار میاد.
موقعی که زندگی سخت تر از قبل میشه و خبرای بد همه جا رو پر می کنه، آدما خسته تر و زودرنج تر از همیشه میشن و تمرکزشون روی مسائل بد زندگی بیشتر از قبل میشه.
انگار که یه عینک تیره به چشم زده باشیم و در نتیجه همه دنیا رو تیره و تار ببینیم.
توی همچین موقعیت هایی، یه تمرین کاربردی میشه انجام داد تا ذهن سرکش و منفی نگر رو تا حدودی آرام کرد و بهش نشون داد که حتی توی بدترین شرایط هم چیزایی وجود دارن که بشه به خاطرشون خوشحال بود.
همین الان، به یک فردی فکر کنید که از داشتنش توی زندگیتون خوشحالید. ممکنه این فرد فرزندتون، والدینتون، خواهر و برادر، همسر، یا نزدیک ترین دوست زندگیتون باشه.
به همه خوبیای اون شخص فکر کنید، و اجازه بدید این احساس زیبا در وجودتون تقویت بشه که چقدر از داشتنش خوشحالید. اینکه چقدر به خاطر بودنش شکرگزار هستید.
اجازه بدید این احساس قشنگ برای چند لحظه تمام وجودتون رو فرا بگیره.
اگر با تمرینات شکرگزاری آشنایی نداشته باشید، احتمالا الان ذهنتون سعی میکنه بهانه هایی بتراشه که چرا باید همچنان احساس بدی داشته باشید.
مثلا ممکنه بگه درسته که این آدم رو دوست داری، ولی اول باید فلان مشکل زندگیت برطرف بشه، تا بتونی با خیال راحت از این احساس دوست داشتن لذت ببری.
بذارید خیالتون رو یک بار برای همیشه راحت کنم. چنین روزی هیچوقت و در زندگی هیچ آدمی وجود نخواهد داشت!
روزی که همه مشکلات برطرف شده باشن، همه کارا انجام شده باشن، خونه و انباری و میز کارتون هم تمیز و مرتب باشن و شما با خیال راحت روی مبل لم بدید و بتونید احساس خوشبختی رو تجربه کنید.
زندگی همیشه و برای همه آدمها، خوبی ها و بدیهاشو با هم داره. هنر درست زندگی کردن اینه که یاد بگیریم وقتی داریم با سختی ها و چالش ها دست و پنجه نرم می کنیم، از چیزایی که میتونن بهمون احساس خوبی بدن هم لذت ببریم.
اینکه ذهنمون رو تمرین بدیم، که به خاطر بودن سختی ها در زندگی، احساس شاد بودن و خوشبخت بودن رو به یک آینده فرضی موکول نکنه.
برای این منظور، بهترین کاری که میشه انجام داد تمرین شکر گزاریه.
یک دفتر یا دفترچه شکرگزاری برای خودتون درست کنید و هر روز بین یک تا ۳ چیزی رو که به خاطر داشتنشون شکر گزار هستید توی اون دفتر بنویسید.
وقتی اینکارو انجام می دید، چند لحظه در مورد اون عامل خوشحالی فکر کنید و احساسات خوبی رو که براتون ایجاد می کنه با تمام وجود لمس کنید.
اگر به ذهنتون اجازه فعالیت بدید، خیلی چیزا رو میتونه توی فهرست شکرگزاری قرار بده.
من توی دفتر خودم معمولا هر روز ۱۰-۱۵ تا مورد رو می نویسم و همیشه هم از آدمها یا در اصل فرشته هایی که توی زندگیم هستن شروع می کنم.
ولی دقت کنید که اینجا هدف رقابت و رکورد زدن برای بیشتر نوشتن نیست!
حتی اگر هر روز یک مورد توی دفترتون می نویسید، همون هم کاملا کافیه.
فقط باید به حس خوشحالی و خوشبختی رو که اون مورد بهتون میده توجه کنید.
بهترین تایم هایی که می تونید تمرین شکرگزاری رو انجام بدید، صبح ها بلافاصله بعد از بیدار شدن و شبها قبل از خوابیدنه.
اینطوری روزتون رو با یک احساس مثبت شروع می کنید و شب هم خواب مفید تری در انتظارتونه.
برای اینکه این عادت در شما شکل بگیره، می تونید از یک سررسید استفاده کنید، تا یادتون باشه که هر روز یکی دو موردی رو که به خاطرشون شکرگزارید حتما یادداشت کنید.
قبل از اینکه به برنامه امروز پایان بدیم یک خواهشی از شما عزیزان دارم و ضمنا یک موردی رو باید باهاتون در میون بگذارم.
خواهش من اینه که محبت کنید و پادکست آرامش رو به افرادی که فکر می کنید بهش نیاز دارند معرفی کنید.
در سیزده اپیزود گذشته، ما مطالب خیلی مهمی رو با حضور روانپزشکا و روانشناسای عزیز بررسی کردیم. چیزهایی مثل اضطراب، افسردگی، روابط والدین و فرزندان، افسردگی سالمندان، مسئولیت پذیری در زندگی، بیماری های خاص و ضمنا چند تا برنامه هم در مورد بهداشت روان در دوران کرونا داشتیم، که شاید این روزها به درد خیلیا بخورن.
بزرگواری کنید این مطالب مفید رو گسترش بدید و از این طریق با ما هم مسیر بشید تا دقایقی از آرامش و احساسات مثبت رو به همنوعان خودمون هدیه کنیم.
پادکست آرامش در کلیه اپهای پادگیر، کانال تلگرام، اینستاگرم، یوتیوب و ضمنا وب سایت پادکست آرامش ، در آدرس www.arameshpodcast.com به راحتی در دسترس و قابل شنیدنه.
اما موردی که می خواستم باهاتون در میون بگذارم اینه که به دلیل مشغولیت کاری زیاد، احتمالا به مدت چهار یا پنج هفته، یعنی حدودا تا اواخر آبان ماه در خدمتتون نخواهیم بود.
امیدوارم در این مدت فرصت کنید و بتونید اپیزودها و مدیتیشن های قبلی رو، البته در صورتی که تا به حال امکانش رو نداشتید، بشنوید.
در پایان، من آرش فیروزبخش هستم و تا برنامه بعدی براتون آرزوی تندرستی و آرامش دارم.